LCK 34

av Per-Olav Lauvstad


LCK 35 er gruppa for deg som vil satse på landeveien, ha det gøy på sykkelen og prøve deg på turritt. Gruppe passer for deg som er tursyklist og trener i gjennomsnitt 3 ganger i uka året rundt. Du skal på våre treninger praktisere de grunnleggende ferdigheter som kreves for at du skal bli en god og trygg syklist når vi kjører sammen som en gruppe.

Felles for gruppen er at vi har samme ambisjonsnivå når det gjelder hvor fort det skal sykles. Målet er ikke toppen av resultatlistene, men at flest mulig kommer samlet i mål i henhold til avtalte tidsmål. Under ritt stopper vi og venter på hverandre ved uhell og punkteringer.

Gruppen passer for deg som trener jevnlig og har syklet en del, men er ny i landeveissykling. Enkelte bruker gruppen for å utvikle seg til å kunne være med i grupper med mer krevende mål etter at de har fått mer erfaring og kjørestyrke. Gruppen har også flere «veteraner» med mange års erfaring, men som mener at treningsnivået og ambisjonene passer for dem.

Vi har 3 fellestreninger i uken. Tirsdager og torsdager hvor vi trener ca. 2 - 3 timer, og søndager hvor vi kjører rolige langturer på opptil 10-15 mil med lav intensitet (25 – 27 km/t).

For at gruppen skal fungere som et lag er det viktig at en deltar på treningene. Vårt mål er at du skal føle deg trygg på sykkelen, og føle at du blir tatt vare på. Du vil være med likesinnede, positive syklister i et inkluderende miljø som har det gøy når vi sykler sammen og vi forventer at du også bidrar til dette. Får du for eksempel punktering/skade på treninger vil gruppen vente på deg til slangen er byttet eller til du har fått ringt etter hjelp/henting.

Vi kjører ritt sammen som et lag. For å oppnå tidsmålene fokuserer vi på å kjøre teknisk riktig både som enkeltryttere og som lag. Vi har som de andre gruppene fokus på å kjøre rulle som det heter på sykkelspråket. Snitthastigheten vår i ritt er ca. 34 km/t.

Vi deltar som lag på tre turritt i løpet av sesongen.: Enebakk Rundt, Randsfjorden Rundt og Lillehammer - Oslo.

Målene for rittene er:

Enebakk Rundt en sluttid rundt 2:40.
Randsfjorden Rundt en sluttid rundt 04:50.
Lillehammer-Oslo en sluttid rundt 5:30.


Levert avIdrettenOnline