Løypevaktkurs

Postet av Lørenskog Cykleklubb den 18. Apr 2018

Ifbm avvikling av feks klubbmesterskap landevei etc, er det et ønske om å "utdanne" egne løypevakter og stasjonære vakter i klubben.

Lavterskel tilbudet som alle kan ta på eget initiativ er løypevaktkurs via e-læring. Tilbud om stasjonært vaktkurs vil komme senere.

Det er relativt rast å gjennomføre kurset, som tar deg gjennom de viktigste elementene i forhold til rollen som løypevakt.

Løypevaktkurs for klasserom har vært tilgjengelig over lengre tid. Nå blir også kurset tilgjengelig elektronisk på «Min idrett» for alle som måtte ønske å bli løypevakt. At kurset nå er tilgjengelig på nett gjør at deltakerne kan ta kurset hvor som helst - hjemme eller på reise.

Læreprogrammet er utviklet og driftes på Norges Idrettsforbunds standard e-læringsplattform. For å komme inn på kurset går du til «Min idrett» og logger deg på.

Påmeldingsguide finner du her. 

Hensikten med kurset er å gi løypevaktene en god trafikkforståelse og kunnskap om trafikksikkerhet.

Løypevaktens hovedoppgave er å yte service og gi informasjon til rittdeltakere og publikum. Løypevakten kan også plasseres på strategiske plasser for å skape oppmerksomhet og således skape bedre trafikkflyt. Standard arbeidsutrustning er synlig vest, gult flagg og fløyte.

Hvem kan bruke løypevakten? 

Mange ritt vil ha nytte av å utdanne løypevakter. Tour of Norway bruker for eksempel mange løypevakter i gjennomføringen av sitt arrangement. Turritt vil ha særdeles stor nytte av slike vakter med tanke på at deltakerne i all hovedsak skal følge trafikkreglene.

Hvem kan bli løypevakt?

All ungdom som har tatt trafikalt grunnkurs, eller alle personer over 18 år.

Tar du utfordringen?

Sykkel Norge trenger deg!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.