Morten Hansen - Siste konkurranse før sommeren og videre planer

Postet av Lørenskog Cykleklubb den 20. Jul 2017

Del 1 av 2017 sesongen min ble avsluttet med en 3000m og 800m på Bislett Stadion i går kveld med perfekte forhold for rask løping😄 Det var egentlig ikke på planen ettersom jeg har vært veldig sliten i hele kroppen etter Trollveggen Triathlon og etter alle konkurransene før det... Men da jeg tilfeldigvis fikk høre om stevnet for noen dager siden tok jeg avgjørelsen i går om at jeg ville prøve å gjøre det beste ut av det og ha det gøy på banen😊

Jeg endte opp med å vinne 3000m heatet mitt og satte en solid pers på 9.00,40 (9.17 fra 2015) etter at det gikk veldig rolig i starten av løpet å jeg måtte løpe i front de siste 1500m. Jeg klarte akkurat å holde unna raske spurtere som kom bakfra på slutten å det skilte kun 6 hundredeler mellom meg og andremann til slutt😄

800m gikk kun 20min etter at jeg kom i mål på 3000m å det ble ikke en ideel oppladning men det var også meningen. Dette var for å teste hvor mye syre jeg tåler og hvor bra mentalt jeg kan være etter å nettopp ha løpt maks. 800m gikk overraskende bra å jeg satte også en ny pers der på 2.06,01😄

Del 2 av sesongen begynner med Europa Cup i Sverige 6. August som jeg gleder meg veldig til før jeg så drar rett opp til Font Romeu, Frankrike for en 3 ukers høydeleir med Triathlonlandslaget!

Jeg er veldig fornøyd med hvordan Del 1 av sesongen har gått med tanke på at jeg har fått til 3 bra konkurranser som har gitt meg rankingpoeng, en solid 2. Plassen i NM Sprint Elite og jeg har fått delta på mitt første Senior Europa Mesterskap som gikk i Düsseldorf, Tyskland. Det viktigste så langt i år er at jeg selv har gitt meg mye mer selvtillit når jeg konkurrerer i utlandet og at jeg selv ser at jeg har noe i det selskapet å gjøre!

Men før Del 2 av sesongen så skal jeg lade batteriene og koble av litt med familien på ferie😊

Tusen takk til mine sponsorer!

Kawasaki Oslo & Akershus
UBConnect
Spare Parts Service AS
Fastswim.no
vitagile.no
Horten Sykkelsport AS / Rasta Sykkel
Bliz - Protective Sports Gear
Craft Sportswear NOR
ABUS Cycling
Compressport Norway
Hoka One One

Klubbene jeg representerer:

Lørenskog CK
Lørenskog Friidrettslag
SK SpeedTok med seg medalje hjem fra Bryne

Postet av Lørenskog Cykleklubb den 10. Jun 2017

Sak hentet fra Romerikes Blad:

Triatlon-gjengen fra Lørenskog reiste hjem fra NM med pallplasserin­ger og gode opplevelser.
I helgen var det duket for NM i triatlon, og i øvelsene sprint og stafett på Bryne.
Fra Lø­renskog CK dro blant annet Morten Hansen (21).

Sølv
I øvelsen sprint-triatlon skal utøverne svømme 750 meter, sykle 20 kilometer og løpe 5 kilometer.
I forkant av NM­-helgen hadde Hansen ambi­sjoner om å komme på pallen.
- Jeg vil prøve å utfordre Kristian Blummenfelt. Han er den soleldare favoritten, sa 21-åringen til Romerikes Blad før helgens konkurranser.
Kristian Blummenfelt ble for sterk, men Hansen løp inn til en solid 2. plass.
- Løpet mitt startet med en god svøm, hvor jeg ikke var altfor langt bke Kristian (Blummenfelt). Sykeldelen ble svært taktisk, da jeg hav­net i en gruppe på fire bak de to som hadde stukket litt fra. Vi skjønte vel etter hvert at vi måtte kjempe om 3.plassen.


Stakk fra
- Da det var omtrent fem kilo­meter igjen av syklingen, så vi at andremann Eirik (Ravnan) hadde sluppet Blummenfelt. Med en rask skifting var jeg først ut på løpingen av grup­pen bak lederen. Derfra og ut måtte Hansen legge inn en solid fartsøkning for å riste av seg de andre utø­verne.
- Den siste kilometeren var jeg nesten helt tom for krefter, men jeg holdt folrus og løp inn til en 2. plass.

Hansen forteller at han er godt fornøyd etter helgens konkurranser.
- Kroppen responderte bra, men det er fortsatt noen små­ting jeg må få på plass.
Jeg har fått gode svar på at formen er i rute.
Stafett
Hansen hadde med seg Lise Skarstein Jakobsen (20), Janni Røssevold (20) og Espen Han­sen (49) til Bryne, og sammen deltok de i Norges første triat­lon-stafett.
- Det var 22 lag til start, og vi endte som nummer 13, sier Hansen.
I forkant hadde han et håp om å bli topp fem.
- Vi ble nummer 13 av 22 lag som deltok. Det er en veldig god plassering med tanke på dette var Janni sitt første triat­lon. Hun begynte å trene svømming for kun fire uker si­den og den stå på viljen hun viste under konkurransen var rett og slett imponerende, skryter Hansen om lagven­ninnen.
Hansens far, Espen Hansen, var også en del av laget.
- Han slet med kramper i beina under løpingen, men han ga virkelig alt.
Dette har vært en fin opplevelse, avslut­ter Hansen.


VERONIKA SLETIA

veronika.sletta®rb.no