Bli sykkelvenn

Postet av Lørenskog Cykleklubb den 10. Mai 2017

Lørenskog sykehjem og Lørenskog Cykleklubb inngikk høsten 2016 et Sykkelvenn samarbeid og søkte sammen prosjektmidler fra Gjensidigestiftelsen. Målet med Sykkelvenn-prosjektet er å inkludere flere eldre i kommunen i aktivitet som bidrar til friskere liv og økt livskvalitet ved å gjøre rullestolvennlige el-sykler tilgjengelig.

Gjensidigestiftelsen har valgt å støtte prosjektet vårt og vi har fått bestilt tre nye sykler. Til sammen har vi nå fire rickshawsykler med vanlig sete og tre rullestolvennlige sykler.

Sykling er en positiv opplevelse for både den eldre og sykkelvennen. Vi har erfart at også folk man passerer på sykkelturen blir glade av å se oss.

Alle som er interessert i å bli sykkelvenner får en liten opplæring i bruk av sykkelen og får mulighet til å teste ut sykkelen. Vår erfaring er at selv om syklene kan se litt avanserte ut, opplever de aller fleste at den er lett å bruke etter at man har fått prøvd sykkelen og blitt bedre kjent med den.

Velger du å bli sykkelvenn bestemmer du selv hvor mye av tiden din du ønsker å bruke på det. Du vil få mer informasjon om hvordan du kan avtale sykling og en avtale med kommunen innebærer at du også er forsikret mens du bidrar med frivillighet.

Ta kontakt med frivillighetskoordinator, Maria Veske: 905 83 703, hvis du ønsker å se på syklene, teste de ut eller lurer på noe annet.

Se vedlegget for mere info: Sykkelvenn info.pdf